WHISKY BENRIACH 0,7l 10 YO THE SMOKY TEN 46% sladká a dymová

 
 
 
 
 

Doprava zdarma nad 69€

Kubbo Novinky
objavte a ochutnajte

 
 
 
Destiláty > Whisky > Malt whisky > WHISKY BENRIACH 0,7l 10 YO THE SMOKY TEN 46%
 
WIshlist
Je potrebné sa prihlásiť.
 
 

Malt whisky

WHISKY BENRIACH 0,7l 10 YO THE SMOKY TEN 46%

WHISKY BENRIACH 0,7l 10 YO THE SMOKY TEN 46%

Dodacia lehota
Na sklade: 6
Dostupnosť: Skladom
Vaša cena: 49,90 €
Produkt bol pridaný do Wishlistu.
Zobraz môj Wishlist
Krajina pôvodu:Škótsko
Objem:700ml
Vek:10 r.

Popis produktu

Začiatkom 70. rokov 20. storočia Benriach porušil dohovor v Speyside tým, že sa vrátil k destilácii dávok whisky v starom štýle z 19. storočia s použitím sladového jačmeňa sušeného Highlandskou rašelinou. Táto rašelina bohatá na drevo dodáva Benriachovej whisky výrazne sladké a dymové tóny.

Benriach The Smoky Ten je vytvorený kombináciou rašelinového a nerašelinového destilátu, ktoré dozrievajú najmenej desať rokov v kombinácii v sudoch po bourbone, sudoch z jamajského rumu a panenských sudoch z dubu. Whisky tak vytvorí vznešene hladké vrstvy slnečného ovocia, aromatického dymu a opekaného dubového korenia, ktoré pretrvávajú v dokonale vyváženom sladkom a dymovom závere.

 

O destilérke:

Príbeh BenRiach začína v roku 1898. John Duff sa rozhodne investovať a postaviť novú pálenicu na malom kopci nazývanom "Ben", v susedstve starej "Riach" farmy na severe oblasti Speyside.

V rovnakom období vzniklo množstvo ďalších páleníc, ako dôsledok krízy na trhu s brandy. Nekontrolovateľný nárast pôžičiek a pochybné praktiky pri blendovaní whisky nakoniec spôsobili kolaps, nazývaný „Pattison`s crush“, ktorý svet whisky uvrhol do temných čias na dlhú dobu. Mnoho páleníc sa zatvorilo a medzi nimi aj BenRiach.

 

Až na začiatku 70. rokov 20.storočia sa BenRiach vrátil k destilácii whisky v starom štýle z 19. storočia s použitím sladového jačmeňa údeného hornou rašelinou. Bol to odvážny, netradičný krok v oblasti Speyside známej výrobou nerašelinových whisky. Rašelina z kopcov vypaľovala pec a produkovala teplo potrebné na kontrolu procesu klíčenia. Výrazný rašelinový voňavý dym krútiaci sa z komínov nahor je možné pozorovať počas celého roka aj dnes.

 

Pálenica sa posúvala stále ďalej. V roku 1994 vydala svoju prvú single malt. Od roku 1998 BenRiach začal vyrábať malé dávky tri krát destilovanej whisky; tradície, ktorou pokračuje raz ročne. Tretia destilácia ešte zvyšuje BenRiachov ovocný charakter a vytvára ultrahladkého ducha pre tento malý šaržový štýl. 
Dnes portfólio BenRiach Distillery obsahuje klasické nerašelinové whisky, whisky rašelinové typu Highland a trikrát destilované whisky. To všetko je zavŕšené majstrovským eklektickým výberom sudov z celého sveta.

 

Vedeli ste: To sa deje pod taktovkou ženy- hlavnej Master Blenderky-  Dr.Rachel Barrie!

 
 
Novinky
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia