BODEGAS BHILAR PHINCA LALI 0,75L

 
 
 
 
 

Doprava zdarma nad 69€

Kubbo Novinky
objavte a ochutnajte

 
 
 
Víno > Červené víno > BODEGAS BHILAR PHINCA LALI 0,75L
 
WIshlist
Je potrebné sa prihlásiť.
 
 

Červené víno

BODEGAS BHILAR PHINCA LALI 0,75L

BODEGAS BHILAR PHINCA LALI 0,75L

Dodacia lehota
Na sklade: 6
Dostupnosť: Skladom
Výrobca:Bhilar
Vaša cena: 53,90 €
Produkt bol pridaný do Wishlistu.
Zobraz môj Wishlist
Farba vina:červené
Cukornatosť:suché
Krajina pôvodu:Španielsko
Ročník:2012
Odroda:Cuveé
Prístup:Bio-dynamické
Alkohol:14,5% obj.
Alergén:Siričitany

Popis produktu

Zloženie: 85% Tempranillo, 15% Viura.

Intenzívna ovocná aróma nasledovaná tónmi fialiek. Jemný náznak sladkého drievka, klinčekov a vanilky. Toto víno je husté s pevnými trieslovinami, podčiarknuté mineralitou. Dominuje červené bobuľovité ovocie, višne, ale objavuje sa aj mäta a eukalyptus. Výraznú ovocnosť si víno zachováva až po dlhý záver.

 

Výroba: Hrozno je z vinohradu, ktorý bol zasadený v roku 1910! Zberalo sa ručne, šliapalo sa nohami, z väčšej časti odstopkované. Fermentovalo v otvorených drevených 500l nádobách. Následne 2 roky dozrieva v sudoch.

 

K čomu sa hodí:  Výborne ladí s tapasmi, červeným mäsom, pečenou a grilovanou hydinou, či divinou. Podávajte pri teplote 14 až 15°C. Odporúčame dve hodiny pred podávaním otvoriť, prípadne dekantovať.

 

O vinárstve

Bodegas Bhilar je malé remeselné vinárstvo v oblasti Rioja Alavesa, ktoré vedú manželia David a Melanie Sampedro.

David pochádza zo starej vinárskej rodiny. Vyštudoval enologickú školu aby zistil, že škola ho naučila vyrábať sterilné a unifikované víno a múdrosť musí hľadať u svojich predkov. Víno sa snaží vyrábať podobne ako jeho starý otec, teda bez skratiek v podobe chemických prípravkov a silnej mechanizácie.

Všetci si mysleli, že David Sampedro sa zbláznil, keď začal s biodynamickým poľnohospodárstvom už v roku 1999. Jeho zarastené, burinou pokryté pozemky vyzerali, že sa dusia. V skutočnosti to bola etapa jeho plánu na oživenie krajiny odstránením chemikálií a opätovným zavedením biodiverzity do jeho viníc. V roku 2014 nahradil traktory koňmi. Z konského chrbta vidíte celý ekosystém, vidíte, či je vinič zdravý a cítite pôdu pod nohami.

 

  David o sebe vraví: "Snažím sa vyrábať terroir víno s dušou a zdielať ho s dobrými ľuďmi."


Ich cieľom je pestovať lokálne odrody viniča a vytvárať vína v súlade s prírodou.


Každé z vín Bhilar má úžasnú eleganciu, sviežosť a náznaky bylinného vplyvu - ucítite tymián, eukalyptus, muškátový oriešok a levanduľu. Nie je to však len o ich biodynamicky vyrobených vínach, ktoré odlišujú Bhilar. Dávidov záväzok k trvalej udržateľnosti presahuje vinice; pivnica a vinárstvo využívajú výhradne solárnu energiu a sú postavené čiastočne v podzemí, aby pomohli regulovať teplotu okolia.

 

 

Úspechy:

Produkcia Bodegas Bhilar je veľmi limitovaná, s ich vínami sa ale stretnete v tých najlepších reštauráciach sveta! Napr. v reštaurácii Azrak ocenenej 3 michelinovskými hviezdami a ktorá patrí do TOP 50 reštaurácií sveta. V ponuke je aj v michelinovskej reštaurácii Akkelare v Španielsku, v michelinovskej reštaurácii v New Yorku Casa Mono a v londýnskej Barrafina.

 

Vedeli ste, že:

- Manželka Melanie pochádza z USA a s Davidom sa spoznali na letisku v Španielsku. O ich spoločnej ceste a láske (aj k vínu) sa môžete dočítať v jej knihe Struggling vines.

- “Struggling vine” (neustále vedúce zápas) je aj Melanin projekt pod značkou Bodegas Bhilar. Viac o ňom si prečítate pri vínach Phinca Hapa blanco a Phinca Hapa tinto

- David je veľkým milovníkom fyzickej záťaže - orba s koňom, beh do kopca alebo cyklistika až do vyčerpania.

- Vinárstvo "stráži" dvojica na prvý pohľad nebezpečných psov Cane Corso, ktorí sú v skutočnosti veľký maznáčikovia. Okrem nich strážia vinohrady aj kone, mačky a sliepky :)
- David je veľký priateľ s Gorkom Mauleónom z vinárstva El Mozo, s ktorým si pomáhajú na ceste za prírodným vínom.

O výrobcovi

 
 
Novinky
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia