Zrejúce
RUM TAKAMAKA PTI LAKAZ 0,7L 45,1%
RUM TAKAMAKA PTI LAKAZ 0,7L 45,1%
Popis produktu
Jedinečný dôkaz ako výrazne vie ovplyvniť zrenie na Seychellách finálnu podobu rumu.
V rume sa spája “pot still sugar cane rum” (rum zo šťavy z cukrovej trstiny), ktorý zrel v sudoch po portskom víne s melasovým rumom z kolóny, ktorý zrel v sudoch po burbóne po dobu 3rokov. V závere spoločne zrejú s 8ročným rumom z Foursquare destilérky z Barbadosu, čím sa vytvára dokonalé spojenie chutí a rozdielných rumových charakterov.
Sugar Cane Rum tradične destilovaný v medených destilačných kotlíkoch “pot still”, ktoré prinášajú destilát plný chutí. Pri zrení boli použité 4 druhy sudov. Do fliaš je rum plnený o krásnej sile 45,1% bez pridania cukru alebo akéhokoľvek farbiva. Rum nie je filtrovaný za studena.
Charakteristika: Rum plný ovocných tónov, najmä sušených marhúľ, s dotykom badiánu a sušených kakaových bobúľ. Naozaj komplexný rum s korenistým suchým dlhým záverom.
O destilérke
Seychellská destilérka Trois Frères bola založená v roku 2002 bratmi Richardom a Bernardom d’Offayovými. Ich víziou bolo poskytnúť Seychellanom rumy nadpriemernej kvality. Rumy, v ktorých budú môcť nadviazať na dávnu tradíciu Seychellských rumov a zároveň si uctiť starého otca a spôsob, akým sa na ostrove tradične vyrábal a pil rum. Kedysi sa na ochutenie nápoja z cukrovej trstiny používali miestne koreniny, ako je škorica a vanilka, spolu s karamelom a papájou.
Dnes sa Takamaka rum dá označiť za domáci rum všetkých obyvateľov Seychell, svojou chuťou však prekračuje aj hranice tejto nádhernej krajiny, ktorá je označovaná za “raj na zemi”.
„ Ostrov je motivátorom všetkého, čo robíme, od našich výrobných metód až po objavovanie nových zmesí, prísad a chutí. Vzdialená poloha ostrovov prináša atmosféru úplného pokoja a mieru. “ Bernard d’Offay
Výroba rumu Takamaka sa usiluje byť čo najviac lokálna, autentická, remeselná a "seychellská". Takamaka čistý trstinový rum je vyrobený z organicky pestovanej cukrovej trstiny z družstva tridsiatich miestnych farmárov. Po zbere sa drví, kvasí, destiluje a zreje v La Plaine St. Andre. Na destiláciu sa používa medený destilačný kotlík (pot still) a medená destilačná kolóna pod dohľadom master distillera a bratranca Dava Bouleho.
Voda pochádza z hôr Mahé a je bohatá na minerály, ktoré dodávajú rumom Takamaka autentický charakter. Rumy zrejú v sudoch z francúzskeho a amerického duba, pri limitovaných edíciách sa siaha aj po sudoch po sherry a portskom víne. Vďaka svojej jedinečnej polohe a vzácnemu prostrediu poskytujú Seychelly výrazný terroir.
Vedeli ste, že:
- Destilérka dnes funguje na statku La Plaine St. André, ktorý založil v roku 1792 Jean Francois Jorre de St. Jorre a pôvodne sa tam pestovala škorica a pačuli a používali sa pece copra (pece na sušenie, napr. na extrakciu kokosového oleja).
- Názov Takamaka je rovnako autenticky "seyschellský". Je odvodený od pôvodného stromu Takamaka, ktorého drevo je robustné a silné (ako Rum Takamaka) a tieto stromy väčšinou lemujú pláže (rovnako ako bratia d’Offayovci :)). Takamaka je nielen krásny strom, ale tiež rovnomenná pláž s bielym pieskom - Anse Takamaka na hlavnom ostrove Mahé.