Zrejúce
RUM TAKAMAKA GRANKAZ 0,7L 45,1%
RUM TAKAMAKA GRANKAZ 0,7L 45,1%
Popis produktu
Rum skvelo reprezentujúci Seychlleský terroir. Tradične v „pot still“ kotlíkoch destilovaný „sugar cane rum“ zreje v stredne vypálených sudoch po burbóne po dobu 3rokov aby sa následne spojil s 8ročným melasovým rumom z kolóny z destilérky Foursquare z Barbadosu. Plnený na krásnych 45,1%, bez pridaného cukru alebo farbiva!
Charakteristika: Herbálne tóny s florálnou arómou s jemným vanilkovým dotykom, plný tónov vareného ovocia s butterscotch. Naozaj komplexný rum s viacerými vrstvami a dlhým dubovým záverom.
O destilérke
Seychellská destilérka Trois Frères bola založená v roku 2002 bratmi Richardom a Bernardom d’Offayovými. Ich víziou bolo poskytnúť Seychellanom rumy nadpriemernej kvality. Rumy, v ktorých budú môcť nadviazať na dávnu tradíciu Seychellských rumov a zároveň si uctiť starého otca a spôsob, akým sa na ostrove tradične vyrábal a pil rum. Kedysi sa na ochutenie nápoja z cukrovej trstiny používali miestne koreniny, ako je škorica a vanilka, spolu s karamelom a papájou.
Dnes sa Takamaka rum dá označiť za domáci rum všetkých obyvateľov Seychell, svojou chuťou však prekračuje aj hranice tejto nádhernej krajiny, ktorá je označovaná za “raj na zemi”.
„ Ostrov je motivátorom všetkého, čo robíme, od našich výrobných metód až po objavovanie nových zmesí, prísad a chutí. Vzdialená poloha ostrovov prináša atmosféru úplného pokoja a mieru. “ Bernard d’Offay
Výroba rumu Takamaka sa usiluje byť čo najviac lokálna, autentická, remeselná a "seychellská". Takamaka čistý trstinový rum je vyrobený z organicky pestovanej cukrovej trstiny z družstva tridsiatich miestnych farmárov. Po zbere sa drví, kvasí, destiluje a zreje v La Plaine St. Andre. Na destiláciu sa používa medený destilačný kotlík (pot still) a medená destilačná kolóna pod dohľadom master distillera a bratranca Dava Bouleho.
Voda pochádza z hôr Mahé a je bohatá na minerály, ktoré dodávajú rumom Takamaka autentický charakter. Rumy zrejú v sudoch z francúzskeho a amerického duba, pri limitovaných edíciách sa siaha aj po sudoch po sherry a portskom víne. Vďaka svojej jedinečnej polohe a vzácnemu prostrediu poskytujú Seychelly výrazný terroir.
Vedeli ste, že:
- Destilérka dnes funguje na statku La Plaine St. André, ktorý založil v roku 1792 Jean Francois Jorre de St. Jorre a pôvodne sa tam pestovala škorica a pačuli a používali sa pece copra (pece na sušenie, napr. na extrakciu kokosového oleja).
- Názov Takamaka je rovnako autenticky "seyschellský". Je odvodený od pôvodného stromu Takamaka, ktorého drevo je robustné a silné (ako Rum Takamaka) a tieto stromy väčšinou lemujú pláže (rovnako ako bratia d’Offayovci :)). Takamaka je nielen krásny strom, ale tiež rovnomenná pláž s bielym pieskom - Anse Takamaka na hlavnom ostrove Mahé.