MONTISCI BARROSU ROSATO 2019 0,75L ružové víno zo Sardínie

 
 
 
 
 

Doprava zdarma nad 69€

Kubbo Novinky
objavte a ochutnajte

 
 
 
Víno > Ružové víno > GIOVANNI MONTISCI BARROSU ROSATO 2019 0,75L
 
WIshlist
Je potrebné sa prihlásiť.
 
 

Ružové víno

GIOVANNI MONTISCI BARROSU ROSATO 2019 0,75L

GIOVANNI MONTISCI BARROSU ROSATO 2019 0,75L

Dodacia lehota
Na sklade: 14
Dostupnosť: Skladom
Vaša cena: 32,77 €
Produkt bol pridaný do Wishlistu.
Zobraz môj Wishlist
Farba vina:ružové
Cukornatosť:suché
Krajina pôvodu:Taliansko
Ročník:2019
Odroda:Grenache
Prístup:Remeselné
Alkohol:13,5% obj.
Alergén:Siričitany

Popis produktu

Barrosu Rosato je ružové víno z odrody Cannonau (Grenache) a pochádza z vinohradov starých 60 rokov.

Barrosu v dialekte označuje niekoho, kto je drsný až arogantný. Také je aj toto ružové víno, nechce byť len rýchlo zabudnuté po večeri, chce byť stredobodom pozornosti počas celej večere. Preto je plné, rafinované a nezabudnuteľné.

 

Výroba: Hrozno zberané ručne, macerovalo niekoľko hodín na šupkách. Následne zrelo 6mesiacov v dubových sudoch. Nebolo čírené ani filtrované.

 

 

O vinárstve:

Ostrov Sardínia je autonómny región Talianska, ktorý leží v Stredozemnom mori a vďaka krásnym plážam a priezračnému moru je nazývaný aj Smaragdový ostrov. Vo vnútrozemí v provincii Nuoro leží mestečko Mamoiada, ktoré je známe tradičným karnevalovým sprievodom s typickými maskami Mamuthones (bytosť s čiernou maskou a strapatými vlasmi, ovešaná plechovými zvoncami) a Issohadores (kostým tradičného pastiera oviec).

 

Mamoiada je známa ale aj ako mimoriadne špecifická a vhodná na pestovanie odordy Cannonau (Grenache). Tá sa pestuje na celej Sardínii, ale mesto Mamoiada, ktoré leží v srdci hornatého vnútrozemia ostrova, by sa dalo považovať za jednu z najlepších polôh "grand cru".

Hrozno, zasadené v závratných nadmorských výškach na pôdach rozloženej pieskovcovej žuly, nachádza optimálne podmienky a konkuruje tým najlepším Grenache z Châteauneuf du Pape alebo Priorat.  

 

S iba dvoma hektármi viniča, ktoré vyženil, a radikálne remeselným prístupom k svojmu remeslu sa Giovanni Montisci presadil ako jeden z popredných reprezentantov oblasti Mamoiada. Giovani nepochádza z vinárskej rodiny, je vyučený mechanik. V začiatkoch mu pomáhali lokálni vinári, až v roku 2004 stočil svoje prvé víno do fliaš. 

O svoje vinohrady, ktoré sú staré 40-85 rokov, sa stará v bio-dynamickom režime a často sa stane, že ho nájdete za pluhom ťahaným volami.

 
 
Novinky
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia