Prosseco
PROSECCO COLLALTO SAN SALVATORE SUPERIORE VALDOBBIADENE DOCG BRUT 0,75l
PROSECCO COLLALTO SAN SALVATORE SUPERIORE VALDOBBIADENE DOCG BRUT 0,75l
Popis produktu
V tomto proseccu dominuje odroda Glera (Prosecco), ktorú dopĺňajú lokálne odrody Verdiso a Bienchetta.Víno bolo pomenované po kopci, na ktorého vrchole je vybudovaný zámok majiteľov vinárstva San Salvatore. V najvyššej časti kopca, kde vanú neustále vetry, na ideálnom podklade ílovito kamenistých pôd je vysadený vinohrad produkujúci hrozno pre San Salvatore Brut.
Po jemnom lisovaní sa mušt prirodzene gravitačne usadil. Víno fermentovalo pri kontrolovanej teplote 18°C v tankoch z nerezovej oceli. Následne víno ostalo v nereze, kde vyzrievalo na jemných kaloch 4 až 6 mesiacov. Sekundárna fermentácia metódou Martinotti-Charmat. Obsah zvyškového cukru je 9.00 g/l, obsah kyselín 6.0 g/l.
San Salvatore Brut najdôveryhodnejšie odráža oblasť svojho pôvodu a zároveň najprirodzenejšie dokáže vyjadriť charakter samotnej odrody Glera. V pohári zaujme jemnou krémovou penou a intenzívnym dlhotrvajúcim perlením. Prezentuje sa slamovo-žltou farbou s bledo-zelenými odleskami. Bohaté osviežujúce Prosecco plné ovocia. Vo vôni dominujú tóny zrelých jabĺk a hrušiek s dotykmi bielych kvetov. Čistá, krémová a nekonečne ovocná zamatová chuť Vás určite nesklame, je príjemná, krásne vybalansovaná s charakteristickou dochuťou.
Azienda Agricola Conte Collalto sa nachádza neďaleko mestečka Susegana na severe Talianska a je jedným z najstarších talianskych vinárskych podnikov vôbec. Jeho počiatky sa datujú rokom 958.
V prestížnej oblasti Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene DOCG vinárstvo obhospodaruje 250 hektárov pôdy, z ktorých rodiace vinohrady zaberajú približne 150 hektárov. Všetko hrozno použité na produkciu vín pochádza výlučne z vlastných vinohradov.
V súčasnosti vinárstvo riadi princezná Isabella Collalto de Croÿ, ktorá prevzala kontrolu nad podnikom v roku 2007. Od začiatku sa zameriava sa na udržateľnosť, používanie odstrániteľných energetických zdrojov a miestnu biodiverzitu. Všetky agronomické operácie, od riadenia vinohradov až po jednotlivé operácie, ktoré ho tvoria, sa vykonávajú s čo najhlbším rešpektom k prírode. Je snahou, aby produkované vína čo najvernejšie odrážali charakteristické znaky daného terroiru. Tým každé z nich nadobúda svoj vlastný charakter a osobnosť. Ich spoločnými znakmi sú elegancia, harmónia a krása.