VINÁRSTVO PAPILLON SAUVIGNON MACÉRATION BIO 2021 0,75L oranžový sauvignon

 
 
 
 
 

Doprava zdarma nad 69€

Kubbo Novinky
objavte a ochutnajte

 
 
 
Víno > Oranžové víno > VINÁRSTVO PAPILLON SAUVIGNON MACÉRATION BIO 2021 0,75L
 
WIshlist
Je potrebné sa prihlásiť.
 
 

Oranžové víno

VINÁRSTVO PAPILLON SAUVIGNON MACÉRATION BIO 2021 0,75L

VINÁRSTVO PAPILLON SAUVIGNON MACÉRATION BIO 2021 0,75L

Dodacia lehota
Na sklade: 11
Dostupnosť: Skladom
Výrobca:PAPILLON
Vaša cena: 18,90 €
Produkt bol pridaný do Wishlistu.
Zobraz môj Wishlist
Farba vina:biele
Cukornatosť:suché
Krajina pôvodu:Slovensko
Ročník:2021
Odroda:Sauvignon blanc
Obsah síry:SO2 < 50mg/l
Prístup:Bio-dynamické
Alkohol:13% obj.
Alergén:Siričitany

Popis produktu

Oranžové víno, hrozno macerovalo 10 dní na šupkách. V aromatike liči, kvetinové arómy ako ruža, v pozadí sa vynímajú mandľové tóny. Jemné, ale zároveň s výraznou aromatikou. Príjemné triesloviny.

Celková síra (oxid siričitý): 4 mg/l

Voľná síra: 2 mg/l

Zvyškový cukor: 0,1 g/l

Certifikát VINS METHODE NATURE

 

Výroba: Hrozno spontánne fermentovalo (bez selektovaných kvasiniek a enzýmov), macerácia 10 dní na šupkách. Následne zrelo 9 mesiacov v betónovom vajíčku.

 


K čomu sa hodí: Ideálne k zeleninovým polievkam, pečenej zelenine, rizotu. Výborne sa páruje takmer s akýmkoľvek pokrmom. Podávajte pri teplote 10 až 14°C.

 

 

O vinárstve

David Papillon je rodený Francúz (v susednej dedinke v Bretónsku vyrastal Asterix;), ktorého láska k žene Darinke a vínu priviedla na Slovensko. Ako študovaného someliéra so skúsenosťami z michelinovských reštaurácií, ale aj z veľkých austrálskych a menších slovenských vinárstiev, ho okamžite uchvátila dedinka Devičie na strednom Slovensku. Ideálne zloženie pôdy na sopečnom podloží z vulkánu Sitno, pivnice vytesané priamo v tufe, ale aj milí a srdeční ľudia.

Ich prvé víno sa zrodilo v roku 2018 z dopestovaného bio hrozna. Na jar 2020 začali s výsadbou vlastných vinohradov v ekologickom poľnohospodárstve priamo v Devičí. Od roku 2019 sa vinárstvo stalo certifikovaným BIO vinárstvom.

 

"Respecter la terre! Rešpektuj pôdu! Nechcem jesť jedy a nechcú ich ani naše vinohrady, " zdôrazňuje David Papillon.

 

Rešpektovaním prírody umožňujú hroznu aby sa ukázalo v jeho prirodzenej kráse. Vína sú vyrobené s vášňou a láskou a obsahujú len hrozno a trochu síry. Víno nespútavajú presným receptom. Víno bude také, aké je hrozno. Veria v ideu, že z dobrého hrozna sa vyrobí dobré víno len s minimom zásahov a pridaných látok. Kvasenie prebieha spontánne, fľaškovanie samospádom.

 

Úspechy:

David a Darina si najviac cenia, že boli akceptovaní na zahraničné festivaly naturálnych vín ako Les Anonymes - Francúzsko, Raw wine - Anglicko, Vinoso - Holandsko.

 

Vedeli ste, že: 

Okrem toho že sú gurmáni vo víne, sú aj gurmáni vo varení, radi varia a pečú - špeciálne francúzske recepty, dezerty, kváskový chlieb a bagety. Majú záhradu formou permakultúry a rodí im mnoho zeleniny.

David od detstva miluje traktory a má ich repliky, rád sleduje vtáčiky ako amatérsky ornitológ a svoju prvú fľašu vína otvoril sám ako 5 ročný. Darina rada šije a navrhuje šaty, maľuje a tvorí. Vie navŕtať diery, maľovať steny, silikónovať a špárovať kachličky – naučila sa to v praxi, pri rekonštrukcii vinárstva.

O výrobcovi

 
 
Novinky
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia