RUM TAKAMAKA KOKO LIQUER 0,7l 25% neodolateľne kokosový

 
 
 
 
 

Doprava zdarma nad 69€

Kubbo Novinky
objavte a ochutnajte

 
 
 
Destiláty > Rum > Biele > RUM TAKAMAKA KOKO LIQUER 0,7l 25%
 
WIshlist
Je potrebné sa prihlásiť.
 
 

Biele

RUM TAKAMAKA KOKO LIQUER 0,7l 25%

RUM TAKAMAKA KOKO LIQUER 0,7l 25%

Dodacia lehota
Na sklade: 98
Dostupnosť: Skladom
Výrobca:Takamaka
Vaša cena: 14,99 €
Produkt bol pridaný do Wishlistu.
Zobraz môj Wishlist
Krajina pôvodu:Seychely
Objem:700ml

Popis produktu

Takamaka Koko Liquer je exkluzívny seychellský rum zmiešaný s čistým kokosovým extraktom, ktorý strčí do vrecka aj obľúbené rumy Malibu. Vyznačuje sa plnou kokosovou chuťou, ktorá nie je príliš sladká a umožňuje tak konzumáciu po celý večer. So svojimi 25% alkoholu je ideálny na každodenné ochutnávanie, za ktoré sa odmení príjemným zahriatím. Takamaka Koko Liquer je je tiež perfektný pre miešanie s ananásovým džúsom pre "lenivú" Piña Coladu alebo si ho vychutnajte čistý s ľadom na pláži.

 

O destilérke

Seychellská destilérka Trois Frères bola založená v roku 2002 bratmi Richardom a Bernardom d’Offayovými. Ich víziou bolo poskytnúť Seychellanom rumy nadpriemernej kvality. Rumy, v ktorých budú môcť nadviazať na dávnu tradíciu Seychellských rumov a zároveň si uctiť starého otca a spôsob, akým sa na ostrove tradične vyrábal a pil rum. Kedysi sa na ochutenie nápoja z cukrovej trstiny používali miestne koreniny, ako je škorica a vanilka, spolu s karamelom a papájou.

Dnes sa Takamaka rum dá označiť za domáci rum všetkých obyvateľov Seychell, svojou chuťou však prekračuje aj hranice tejto nádhernej krajiny, ktorá je označovaná za “raj na zemi”.

 

 

„ Ostrov je motivátorom všetkého, čo robíme, od našich výrobných metód až po objavovanie nových zmesí, prísad a chutí. Vzdialená poloha ostrovov prináša atmosféru úplného pokoja a mieru. “ Bernard d’Offay

 


Výroba rumu Takamaka sa usiluje byť čo najviac lokálna, autentická, remeselná a "seychellská". Takamaka čistý trstinový rum je vyrobený z organicky pestovanej cukrovej trstiny z družstva tridsiatich miestnych farmárov. Po zbere sa drví, kvasí, destiluje a zreje v La Plaine St. Andre. Na destiláciu sa používa medený destilačný kotlík (pot still) a medená destilačná kolóna pod dohľadom master distillera a bratranca Dava Bouleho.

 

Voda pochádza z hôr Mahé a je bohatá na minerály, ktoré dodávajú rumom Takamaka autentický charakter. Rumy zrejú v sudoch z francúzskeho a amerického duba, pri limitovaných edíciách sa siaha aj po sudoch po sherry a portskom víne. Vďaka svojej jedinečnej polohe a vzácnemu prostrediu poskytujú Seychelly výrazný terroir.

 

 

 

Vedeli ste, že: 

- Destilérka dnes funguje na statku La Plaine St. André, ktorý založil v roku 1792 Jean Francois Jorre de St. Jorre a pôvodne sa tam pestovala škorica a pačuli a používali sa pece copra (pece na sušenie, napr. na extrakciu kokosového oleja).

- Názov Takamaka je rovnako autenticky "seyschellský". Je odvodený od pôvodného stromu Takamaka, ktorého drevo je robustné a silné (ako Rum Takamaka) a tieto stromy väčšinou lemujú pláže (rovnako ako bratia d’Offayovci :)). Takamaka je nielen krásny strom, ale tiež rovnomenná pláž s bielym pieskom - Anse Takamaka na hlavnom ostrove Mahé.

O výrobcovi


 
 
Novinky
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia