VINÁRSTVO PAPILLON SAUVIGNON BLANC BIO 2019 0,75L

 
 
 
 
 

Doprava zdarma nad 69€

Kubbo Novinky
objavte a ochutnajte

 
 
 
Víno > Biele víno > VINÁRSTVO PAPILLON SAUVIGNON BLANC BIO 2019 0,75L
 
WIshlist
Je potrebné sa prihlásiť.
 
 

Biele víno

VINÁRSTVO PAPILLON SAUVIGNON BLANC BIO 2019 0,75L

VINÁRSTVO PAPILLON SAUVIGNON BLANC BIO 2019 0,75L

Dodacia lehota
Na sklade: 9
Dostupnosť: Skladom
Výrobca:PAPILLON
Vaša cena: 16,20 €
Produkt bol pridaný do Wishlistu.
Zobraz môj Wishlist
Farba vina:biele
Cukornatosť:suché
Krajina pôvodu:Slovensko
Ročník:2019
Odroda:Sauvignon blanc
Obsah síry:SO2 < 50mg/l
Prístup:Bio-dynamické
Alkohol:13% obj.
Alergén:Siričitany
Nízka hladina histamínu:Áno

Popis produktu

Plná, bohatá chuť so sviežou kyselinkou na konci. Vyniknú tóny ako biele čerešne, broskyne, karamelizované jablká. V závere sa objaví chuť kandizovaného citrónu.

Celková síra (oxid siričitý): 17 mg/l

Voľná síra: 2 mg/l

 

Výroba: Hrozno spontánne fermentovalo (bez selektovaných kvasiniek a enzýmov) a následne zrelo 12 mesiacov v dubových sudoch (mix nových a použitých sudov).

 


K čomu sa hodí: Ideálne k darom mora, rybám, alebo špargľovému rizotu. Odporúčame syr s avokádom,stopkovým zelerom a ryžovým chipsom. Podávajte pri teplote 10 až 12°C.

 

 

O vinárstve

David Papillon je rodený Francúz (v susednej dedinke v Bretónsku vyrastal Asterix;), ktorého láska k žene Darinke a vínu priviedla na Slovensko. Ako študovaného someliéra so skúsenosťami z michelinovských reštaurácií, ale aj z veľkých austrálskych a menších slovenských vinárstiev, ho okamžite uchvátila dedinka Devičie na strednom Slovensku. Ideálne zloženie pôdy na sopečnom podloží z vulkánu Sitno, pivnice vytesané priamo v tufe, ale aj milí a srdeční ľudia.

Ich prvé víno sa zrodilo v roku 2018 z dopestovaného bio hrozna. Na jar 2020 začali s výsadbou vlastných vinohradov v ekologickom poľnohospodárstve priamo v Devičí. Od roku 2019 sa vinárstvo stalo certifikovaným BIO vinárstvom.

 

"Respecter la terre! Rešpektuj pôdu! Nechcem jesť jedy a nechcú ich ani naše vinohrady, " zdôrazňuje David Papillon.

 

Rešpektovaním prírody umožňujú hroznu aby sa ukázalo v jeho prirodzenej kráse. Vína sú vyrobené s vášňou a láskou a obsahujú len hrozno a trochu síry. Víno nespútavajú presným receptom. Víno bude také, aké je hrozno. Veria v ideu, že z dobrého hrozna sa vyrobí dobré víno len s minimom zásahov a pridaných látok. Kvasenie prebieha spontánne, fľaškovanie samospádom.

 

Úspechy:

David a Darina si najviac cenia, že boli akceptovaní na zahraničné festivaly naturálnych vín ako Les Anonymes - Francúzsko, Raw wine - Anglicko, Vinoso - Holandsko.

 

Vedeli ste, že: 

Okrem toho že sú gurmáni vo víne, sú aj gurmáni vo varení, radi varia a pečú - špeciálne francúzske recepty, dezerty, kváskový chlieb a bagety. Majú záhradu formou permakultúry a rodí im mnoho zeleniny.

David od detstva miluje traktory a má ich repliky, rád sleduje vtáčiky ako amatérsky ornitológ a svoju prvú fľašu vína otvoril sám ako 5 ročný. Darina rada šije a navrhuje šaty, maľuje a tvorí. Vie navŕtať diery, maľovať steny, silikónovať a špárovať kachličky – naučila sa to v praxi, pri rekonštrukcii vinárstva.

O výrobcovi

 
 
Novinky
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia